Tolkomaten – mobil videotolking

Tolkomaten gir rask og enkel tilgang til kvalifisert tolking, det øker sikkerheten innen for eksempel pleie og omsorg, rettsvesenet og hjemmetjenester, for å nevne noen.

Hva er Tolkomaten?

Tolkomaten er videotolking, altså tolk via din egen datamaskin eller med et nettbrett som du leier av Semantix. Tolken er med på bilde og det gir deg følelsen av å ha en tolk på stedet samtidig som du får tilgang til tolker over hele landet med akkurat den kompetansen du trenger. Hvis du bestiller tolk til for eksempel et legebesøk, er Tolkomaten et utmerket alternativ der tolken er med i bilde og lyd og kan ta del i hele samtalen selv om han eller hun ikke er tilstede.

Hvilke fordeler har Tolkomaten?

  • Du kan se tolken og tolken ser dere.Med både bilde og lyd i samtalen blir det lettere for deg å få en bedre oppfattelse av situasjonen og raskere kunne gi tips og råd om egnede tiltak.
  • Et helhetsbilde av situasjonen. I en videosamtale kan tolken se ansiktsuttrykk og f.eks. symptomer som er vanskelige å beskrive på telefon, og videosamtalen forsterker telefonsamtalen.
  • Mer fleksibelt for deg som bestiller. Du kan velge å være både på arbeidsplassen din eller ute i felten med portabelt utstyr – tolken er med uansett hvor du befinner deg.
  • Tilgang til flere tolker. Ved å bruke Tolkomaten får du tilgang til tolker over hele landet.

Sikkerhet og konfidensialitet

Vi stiller store krav til sikkerheten og krypterer all kommunikasjon. All videokommunikasjon skjer via WebRTC, det gjør at datatrafikken går den raskeste og sikreste veien mellom partene i samtalen. Akkurat som ved telefontolking sitter tolken dessuten i et miljø som garanterer konfidensialiteten.

Kan jeg bruke min egen datamaskin, nettrett eller mobilenhet?

Du kan enten leie et Tolkomaten-nettbrett med høyttalere av Semantix mot en månedlig kostnad eller bruke ditt eget PC-utstyr. Hvis du skal bruke ditt eget utstyr trenger du: En fungerende internettilkobling med minst 4G, nettleseren Google Chrome og et webkamera og en høyttaler som du kobler til utstyret ditt for å få den optimale opplevelsen. Når du har testet utstyret ditt, kobler du deg enkelt opp mot tolken via ditt ordrenummer. Under kan du teste utstyret ditt.

Hva bør jeg tenke på når jeg bruker en tolk?

Plasser dere som i en triangel i forhold til hverandre. Skjermen skal være plassert i spissen av triangelen, og du og den du snakker med skal sitte midt imot hverandre for å kunne ha øyekontakt under samtalen. 

Jeg ønsker å bestille en fremmøtetolk, men har ingen innlogging. Hvordan går jeg frem?

Fyll ut skjemaet under så sender vi deg innloggingsopplysninger.