Sikker maskinoversettelse – Secure MT

Secure MT er et automatisert og meget sikkert oversettelsesverktøy som trygt kan brukes selv for konfidensiell informasjon, av flere ansatte og til en rekke språk. 

Interessert? Legg igjen din kontaktinformasjon, så kontakter vi deg. Vil du vite mer om sikker maskinoversettelse? Les videre, eller se videoen for å lære mer om fordelene med verktøyet.

Hva er maskinoversettelse?

Det har vært en stabil økning i bruken av maskinoversettelse de siste årene i takt med at kvaliteten har blitt bedre.

Maskinoversettelse er en automatisk oversettelse fra ett språk til et annet. Fordelene ved maskinoversettelse er at store tekstmengder kan oversettes på veldig kort tid, samtidig som originalens utforming forblir uendret.translation (MT) is an automatic translation from one language to another. 

Hva er Secure Machine Translation?

Secure MT (AsMT) er basert på den samme maskinoversettelsen som brukes når du bestiller en maskinoversatt tekst fra oss. Når du bestiller en maskinoversettelse hos oss, utføres oversettelsen i et lukket system ved hjelp av kryptert overføring. Forskjellen mellom maskinoversettelse og Secure Machine Translation er at du og medarbeiderne alltid har tilgang til det sikre verktøyet for maskinoversettelse. 

Hvis du ofte har behov for å oversette sensitiv informasjon, for eksempel e-poster og interne dokumenter, anbefaler vi at du bruker vårt verktøy Secure MT. Da får du og medarbeiderne dine et trygt alternativ til andre gratis og mindre trygge nettbaserte oversettelsesverktøy. Les videre for å finne ut hvorfor det er viktig å installere et sikkert verktøy for maskinoversettelse.

Hvorfor er sikker maskinoversettelse viktig når du håndterer konfidensiell informasjon?

Det oppstår IT-sikkerhetsbrudd hver dag og overalt i bedrifter. Hvorfor? Mange har behov for å oversette tekst hver dag, og i slike tilfeller er det enkelt, raskt og ikke minst gratis å bruke nettbaserte oversettelsesverktøy. IT-sikkerhetsbrudd oppstår ofte ubevisst og i god tro. Men når medarbeiderne dine har skrevet inn konfidensiell informasjon i et gratis, nettbasert verktøy for maskinoversettelse, har du et problem. Når informasjonen limes inn i et nettbasert oversettelsesverktøy, blir de synlige for resten av verden. Hvem som helst kan få tilgang til den.

Det fikk olje- og gasselskapet Statoil oppleve da de, uten å være klar over det, oppdaget at de hadde lekket konfidensiell informasjon på grunn av ansattes bruk av gratis, nettbaserte oversettelsesverktøy. Man trengte bare å søke i en søkemotor for å få tilgang til den konfidensielle informasjonen. Du vil ikke havne i den samme situasjonen – både for din egen bedrifts skyld og for kundenes skyld. Les mer om de potensielle farene ved å bruke usikre, nettbaserte oversettelsesverktøy.

Sørg for at medarbeiderne dine har et trygt alternativ for oversettelse

Den største årsaken til eventuelle sikkerhetsbrudd er at de fleste bedriftene ikke gir medarbeiderne sine et bedre alternativ. Så hvordan kan bedrifter forebygge brudd på IT-sikkerheten? Du kan begynne med å fortelle medarbeiderne at de ikke skal bruke gratis oversettelsestjenester i forbindelse med bedriftsrelaterte oversettelser. Du kan også vurdere å blokkere tilgang til gratis, nettbaserte oversettelsesverktøy. Men siden det finnes veldig mange gratisverktøy, vil det i praksis være umulig.

Forhindre mulige IT-sikkerhetsbrudd når medarbeidere bruker gratis, nettbaserte verktøy for maskinoversettelse som lagrer og behandler bedriftens data. Isteden bør du gi medarbeiderne tilgang til en sikker tjeneste for profesjonell bruk, som garanterer at oversettelsene gjøres i et lukket system via kryptert overføring (via SSL).

Når bør du bruke Secure MT?

Secure MT er et godt verktøy når du har et økende volum av materiale som må oversettes umiddelbart. I tillegg til å unngå sikkerhetsbrudd, er sikker maskinoversettelse en kostnadseffektiv og tidsbesparende måte å oversette på. Verktøyet er et meget godt valg når du trenger rask og forståelig oversettelse av bruksanvisninger, e-poster, innkjøpsdokumenter og interne dokumenter, men også når du arbeider med konfidensiell informasjon – takket være den sikre tilkoblingen.  

Tjenesten gjør det enkelt å følge opp og hente ut rapporter om for eksempel hvilke språkkombinasjoner som brukes og hvor mange ord som er oversatt. Secure MT kan «læres opp» for ønsket bransje, organisasjon eller fagområde. Det fører igjen til mer nøyaktige oversettelser av bedre kvalitet.

Fordeler

Rask leveringstid
Kort ventetid, du får tilbake oversettelsen nesten umiddelbart.


Høy sikkerhet
All tekstbehandling gjøres via en sikker HTTPS-tilkobling. Kryptert dataoverføring. Ingen filer eller tekster blir lagret.


Uendret utforming
Oversatte filer sendes tilbake til det opprinnelige oppsettet via Semantix grensesnitt.


Fleksibel
Enkel og fleksibel tjenestene som lett kan tilpasses til omfanget av selskapets oversettelsesbehov.