Hva er PIM?

I dette innlegget vil du finne ut hva PIM er og hvorfor det brukes i bedrifter.

Publisert 10.04.2017

Hva betyr PIM?

PIM er en forkortelse for Product Information Management og innebærer håndtering av den informasjonen som kreves for å markedsføre og selge produkter. Det høres kanskje litt komplisert ut, men det er det ikke. Se for deg en stor tønne der du legger ned og jobber med all tekst, alle bilder og alle oversettelser som er knyttet til bedriftens produkter. Senere hentes informasjonen ut av tønnen til medier som 

Hvorfor bruker bedrifter PIM-systemer?

Fordelen med PIM-systemer er at all informasjon ikke må være på samme sted for at dataene skal kunne fungere sammen. Se for eksempel for deg flere kontor eller lager på forskjellige steder med data på flere språk. Med et PIM-system kan du håndtere all produktinformasjon i én sentral database. Det fører selvfølgelig til at bedriften sparer mye penger og at færre feil kan oppstå når tekster og bilder sendes rundt. PIM er kort sagt en løsning for å kunne presentere og forbedre produktinformasjonen i bedriften, på en enkel måte uavhengig av hvor du skal publisere innholdet.

Hvordan fungerer dette i praksis?

PIM-systemet samler all produktinformasjon på én enkelt plattform. Herfra hentes all informasjon, uansett hvilken kanal den skal presenteres i. Dette kan være tekster, oversettelser til flere språk og bilder. Vi tar et eksempel: Dersom bedriften skal gi ut en produktkatalog, velger man bilder og tekster for produktene som deretter automatisk legges inn i en kataloglayout. I stedet for å sende utallige PDF-filer til korrekturlesing frem og tilbake, endrer man i databasen og endringene vises automatisk i layouten.

Men hvorfor skriver jeg om PIM når jeg jobber i et oversettingsbyrå?

Fordi mange av kundene våre gir oss oppdrag med oversetting av PIM-data, og vi har systemer for oversetting av tekster i alle PIM-systemer. 

Siste blogginnlegg